Sport & Zwemmen

Je mag onze school gerust een sportieve school noemen. We hechten er veel belang aan dat onze leerlingen voldoende bewegen op school.
Naast de de wekelijkse turnles en allerlei bewegingstussendoortjes plannen we ieder schooljaar een heleboel extra sportactiviteiten.
Hiervoor werken we vaak samen met de sportdienst van de gemeente Alken, Moev en andere sportieve organisaties.
Enkele voorbeelden: sportdagen, scholencross, scholenfietstocht, kronkeldiedoe, rollebolle, alles met de bal, trefbaltornooi, netbaltornooi, langlaufen, schaatsen, enz.

Alle klassen van het lager gaan om de twee weken zwemmen in het Bloesembad (LAGO) te Sint-Truiden. Tijdens het laatste trimester sluiten ook de kleuters van de derde kleuterklas aan.

Tijdens onze zwemlessen gaan we dan ook heel wat verder dan de bestaande eindtermen voor het basisonderwijs. Ieder kind krijgt bij de start in het eerste leerjaar een persoonlijke groeikaart, ook wel zwempuzzel genoemd.

Elk schooljaar krijgen ze de kans om op hun eigen tempo enkele opdrachten tot een goed einde te brengen en het daarbij horende puzzelstuk te verzamelen. Op deze manier blijven de zwemlessen leuk en uitdagend voor iedereen.

Sport en Zwemmen
Sport en Zwemmen

Sport en Zwemmen
Sport en Zwemmen
Sport en Zwemmen
Sport en Zwemmen